Bemutatjuk a konyhai segítőnket

by - augusztus 29, 2019

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy milyen konyhai eszközöket használunk. Az is előfordul, hogy tanácsot kérnek robotgép választásnál.

Manapság egyre több gyártó vette fel a palettájába a konyhai robotgépeket. Az egyes márkákon belül is bőséges a választék. Ízlés és pénztárca függvényében szinte mindent megtalálunk. Nézzük, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelni a tökéletes eszköz kiválasztásakor.

Az egyik szempont a motor teljesítménye. Ez körbe határolja azt, hogy milyen munkákra foghatjuk be a gépet. Tapasztalatom szerint egy 1000W-os készülék már egészen jó a mindennapos használatra. Vannak ennél gyengébb „beugró” modellek. Azok nem bírják jól, ha hosszú ideig terheljük őket. A dagasztáshoz és sűrűbb tészták keveréséhez is elkél az erő. Gyengébb teljesítményű gép annak jó választás, aki nagyon ritkán és rövid feladatokra használja azt.

Másik fontos szempont az elérhető funkciók száma. Ha már helyet adunk a konyhánkban egy nagyobbacska használati tárgynak, akkor előnyös, ha több mindenre tudjuk használni. A habverés, keverés és dagasztás áll rendelkezésre egy alap készüléknél. A komolyabb készülékeket több motor kihajtással is ellátják. Így kerülhet rá például reszelő, szeletelő, daráló, turmixgép, tésztakészítő, gyümölcsfacsaró. Mindenképp pozitív, ha egy plusz keverőtálat is be lehet szerezni hozzá. Egy összetettem receptnél ez igazán jól jön. Okosan kialakított termékpalettánál az alap géphez csomagolva is megtalálunk ezekből néhányat. A többit pedig igény szerint szerezhetjük be, amikor a pénztárcánk engedi. Csomagban általában kedvezőbb áron jutunk hozzá, mintha egyenként vennénk meg őket.

Harmadik szempont a kialakítás és a design. Néhány felmérés szerint a legtöbb fogyasztónál ez fontosabb, mint a műszaki paraméterek. A legjobb, ha már a forma alapján bele tudunk szeretni a kiválasztott típusba. Sokat fogunk vele találkozni és szívesebben használjuk majd. Nálunk plusz pont a fém ház. Ez minőséget és tartósságot sugároz. 

Végül néhány plusz kényelmi funkció is segíthet a döntésben. Praktikus, ha világítással látják el a készüléket. Így könnyebben látjuk például, hogy mikor készül el a tökéletes tojáshab és nem verjük túl a tejszínt sem. Profibb típusokba mérleget is építenek, ami kényelmessé teszi az adagolást.

Ár-érték arányt figyelembe véve választottunk ki a mi segítőnket, amit bemutatunk Nektek. A Sencor Pastelles kollekciójában a fenti szempontok mellett megtaláltuk azt a plusz faktort, amibe bele tudtunk azonnal szeretni. A készülék 9 színben volt elérhető, amelyek közül a letisztult és elegáns fehéret (STM 6350WH) választottuk.

Ez a típus fém házzal és fém áttétekkel készül. Az dobozban a legtöbb eszköz megtalálható. Ehhez beszerezhető még daráló készlet, többféle tésztakészítő és tartalék keverőtál.


Praktikus, ha találunk egy állandó helyet a konyhában a robotgépnek. Így kéznél lesz a mindennapos használathoz. Ugye ismerős, hogy a szekrénybe rejtett eszközöket ritkábban veszi elő az ember?

Nézzük az egyes funkciókat. Sütemények készítésénél a tészta és a krém összeállításához 4 féle keverőszár áll a rendelkezésre. Ezek közül kiemelném a szilikonos flexi keverőt, amely a könnyebb tésztákhoz és töltelékekhez használható. Szép simára keveri például a piskótatésztát. Az edény széléről is beledolgozza az összetevőket.

Összességében elmondhatjuk, hogy aki szeret a konyhában ténykedni, és hobbiként tekint a sütés-főzésre, annak érdemes beruházni egy klassz konyhai robotgépre. Ugyan kézzel is elvégezhető a legtöbb művelet, de kényelmesebb egy segítőre bízni azt. Tapasztalat szerint sokkal jobb minőségű ételek készíthetők egy profi géppel. Például a tészta könnyebb, vagy a géppel egyenletesebben lehet szeletelni. Nem beszélve arról, hogy sokkal játékosabb és szórakoztatóbb így a konyhai munka. Aki pedig rendszeresen több főre főz, az rengeteg időt spórolhat meg.


További információkért kattintsatok IDE.
(A képek és a videó forrása: www.sencor.hu)
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Hasonló cikkek

0 hozzászólás