Amerikai palacsinta

Több oka is van annak, hogy miért is imádom a hétvégi reggeleket legyen szó bármilyen évszakról is. Az egyik és talán a legeslegjobb, hogy ilyenkor lehet igazán sokáig lustálkodni az ágyban és nem kell az ébresztő harmadszori megszólalása után kiugrani az ágyból és őrült készülődésbe kezdeni, aztán pedig szaladni a villamoshoz, hogy időben beérjek munkába. A hétvégeken ez nem így van, addig alszom és addig lustálkodom ameddig csak akarok és egyáltalán nem kell azon aggódnom, hogy időben be fogok-e érni a munkahelyemre. 

A másik dolog pedig az, hogy ilyenkor jóval több idő jut a reggeli elkészítésére, mint egy pörgős hétköznapon. Szóval a már megszokott reggeli turmixom mellé szívem és kedvem szerint bármit kreálhatok a konyhában.

A múlt hétvégén teljesen a fent leírtak szerint történt minden, a hosszúra sikeredett reggeli lustálkodás után nem más készülhetett reggelire, mint az örök kedvenc és mindig finom amerikai palacsinta.


A tésztához: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, 2 dkg porcukor, 2 tojás, 25 dkg natúr joghurt, 2,5 dl tej, 4 dkg vaj (olvasztva), kevés olaj a sütéshez
A megadott mennyiség kb. 15-20 darab palacsintához elegendő.

1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot, egy másik tálban az egész tojásokat, a joghurtot, a tejet és az olvasztott vajat. A nedves részbe robotgéppel beledolgozzuk a lisztes keveréket. 

2. A masszából olajozott palacsintasütőben kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk (egyszerre körülbelül egy fél merőkanálnyi adagot teszünk bele). 

3. A palacsintát mogyoróvajjal, nutellával, lekvárral, juharsziruppal, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel tálaljuk. De a lehetőségek tárháza végtelen, szóval csak a képzeletünk szabhat neki határt. Mi most házi készítésű füge levárt kanalaztunk a tetejére, amire fagyasztott erdei gyümölcsök kerültek.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Amerikai palacsinta Amerikai palacsinta Reviewed by Vágj Bele! on január 28, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.