Sütőtökös, spenótos és feta sajtos quiche | Tante Fanny

A quiche (ejtsd: kis) egy olyan étel, mely közül a legegyszerűbb is isteni finom. A francia konyha egyik alapétele. A variációk lehetőségeinek száma korlátlan, bármikor fogyasztható és bármivel megtölthetjük, ami szem-szájnak ingere, illetve ami a hűtőben éppen fellelhető. Lehet édes, sós vagy pikáns. 

A Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertészta kerek formájának köszönhetően megfelelően illeszkedik a kerek sütőformába. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a tésztát a sütőpapírral együtt a sütőformába igazítsuk, ízlés szerint megrakjuk feltéttel, ráöntsük a tölteléket, megsüssük és élvezzük az ízeket. Vegán étrendhez is alkalmas. Nem tartalmaz laktózt, színezéket, keményített zsírokat, ízfokozót és tartósítószert. 


Hozzávalók:
a tésztához: 1 db Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertészta, kevés zsír
a töltelékhez: 80 dkg sütőtök (megsütve, pürésítve), 2 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej hagyma felkockázva, 2 teáskanál cukor, 25 dkg friss spenót, 2 egész tojás, 20dkg feta sajt, 6 dkg dió, só, bors, szerecsendió
A megadott mennyiség egy 28 cm-es formához, vagy 2-3 kisebb méretű formához elegendő.


Elkészítés:
1. A sütőtököt hagyományos módon megsütjük, majd kikaparjuk a héjából és pürésítjük. A hagymát 1 evőkanál olívaolajon párolni kezdjük, amikor teljesen megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és karamellizáljuk (kb. 5-8 perc). Egy serpenyőben a maradék 1 evőkanál olívaolajon felére fonnyasszuk a spenótot. 

2. Egy nagy tálban fellazítjuk a tojást, hozzáadjuk az apró kockára vágott sajtot, a sütőtökpürét, a hagymát és a spenótot. Alaposan összefogatjuk, majd belekeverjük a diót és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

3. A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra (légkeverésen 175°C-ra) előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tapadásmentes kerek formába helyezzük. (Ha biztosra szeretnénk menni, érdemes lehet vékonyan megkenni a formát zsírral vagy vajjal. De tényleg csak nagyon-nagyon vékony rétegben!) A kilógó tésztát levágjuk, majd a formába igazítjuk. 

4. A tészta alját megszórjuk a zsemlemorzsával. A tölteléket a tésztára öntjük, majd kb. 35 perc alatt készre sütjük.


A bejegyzés támogatója:



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Sütőtökös, spenótos és feta sajtos quiche | Tante Fanny Sütőtökös, spenótos és feta sajtos quiche | Tante Fanny Reviewed by Vágj Bele! on szeptember 27, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.