Málnás sült túrógombóc

Mindenki evett már túrógombócot, és én nem is ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Most egy sütőben készült változatát hoztam el nektek, így azok is könnyedén el tudják készíteni, aki félnek attól, hogy főzés közben elemeire esik szét a gombóc. Ebben a verzióban még a tavaszi gyümölcsök is megtalálják a helyüket.



A gombócokhoz: 50 dkg túró, 3 evőkanál cukor, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 15 dk búzadara, csipet só
Az öntethez: 3,5 dl tejföl, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg vaj
A megadott mennyiség egy 24 cm-es piteformához elegendő.



1. Az egész tojásokat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, a túrót és a búzadarát, majd alaposan összeforgatjuk. Ezt a keveréket 3-4 órára vagy akár egész éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük pihenni. Fontos a pihentetés, hiszen ez idő alatt dagad meg a búzadara, így sütés közben is egyben maradnak majd a gombócok.

2. Az öntethez a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egy 24 cm átmérőjű piteforma aljába simítjuk. Használhatunk kerámia- vagy tapadásmentes fém formát is.

3. Miután összeállt a túrós keverék két evőkanál segítségével gömböket formázunk belőle, úgy hogy mindegyikbe 1-1 szem málnát rakunk. A kész gombócokat a tejfölös keverékbe rakjuk.

4. A gombócok tetejére elosztjuk a vékony szeletekre vágott vajat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.


Málna helyett készíthetjük félbevágott eperszemekkel vagy szederrel, áfonyával, akár ribizlivel is.


És íme egy kép arról, hogy mit rejt a gombóc belseje...

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Málnás sült túrógombóc Málnás sült túrógombóc Reviewed by Vágj Bele! on május 05, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.