Mini ribizlis mille feuille

A mille-feuille (ejtsd: millföj) jelentése ezer levél, ami valójában nem más, mint a franciák krémese. Az eredeti tészta elkészítése kicsit macerás folyamat, de szinte ugyanolyan eredményt érhetünk el egy jó minőségű bolti leveles tésztával is. Nagy különbsége a nálunk népszerű krémessel szemben, hogy a levelestészta-rétegeket karamellizálják, ettől ropogósabb és finomabb lesz.


1 csomag leveles tészta, kristálycukor, 25 dkg mascarpone, 250 ml habtejszín, 10 dkg porcukor, 1 db vaníliarúd, 30 dkg friss ribizli
A megadott mennyiség 6-8 darabhoz elegendő.

1. A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit. 165°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot. 190°C-os sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.

2. A tejszínből kemény habot verünk, majd a mascarponéval, a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük. A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét ribizli szemekkel, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy fürt ribizli és egy leheletnyi porcukor!



Ribizli helyett készíthetjük eperrel, málnával, szederrel vagy akár áfonyával is.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mini ribizlis mille feuille Mini ribizlis mille feuille Reviewed by Vágj Bele! on június 21, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.