A túrós sütik egyik királya, a család és a barátok nagy kedvence, ez a Rákóczi-túrós. Ugye Ti is emlékeztek arra, amikor egy vasárnapi családi ebéd után a nagyi elővarázsolt egy nagy tepsi Rákóczi-túrós sütit a kamrából? Ki az aki ne szeretné ezt a barackos és túrós mennyországot? Ha nektek is kedvetek támadt elkészíteni a nagyi által sokszor készített finomságot, akkor most itt az ideje. Sütőket izzítani, tojásokat habbá verni, kezdődhet a sütés…
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxU4sHSYlVBbDbWSlfYZ5sUzrH_zXfWrbfu4e6_3gQBPIxz8fxuQw-J4e3gu_hsNgnflcrB2KIWyotyrUzQMh7WsQY2HtwF-n_m8rMPvu0mIDCl1JrKA8dfV31QGEIamr2N6yy4gGDf7A/s1600/hozzavalok.png)
A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 12 dkg sütőmargarin, 6 dkg porcukor, 1 tojássárgája
A töltelékhez: 60 dkg túró, 8 dkg porcukor, 2 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál búzadara, 1 tojás, 20 dkg baracklekvár
A tojáshabhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor
A megadott mennyiség egy darab kb. 20 x 30 cm-es méretű tepsire elegendő.
1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. A cipót befóliázva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikRfrqj6Q8tpjsi_fiWEId1w5EOdRtcUaz5NY5krdpTCGyxz-yXrkL2gnudGvM8uQmBUGcbbFBFeHFkoHjs0zGtWq45A27Z8aQE5JFR11HhoIClqdfv0VD8zi8hUq8aCNkmtR5PpFkHZk/s640/rakoczi_turos_01.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxU4sHSYlVBbDbWSlfYZ5sUzrH_zXfWrbfu4e6_3gQBPIxz8fxuQw-J4e3gu_hsNgnflcrB2KIWyotyrUzQMh7WsQY2HtwF-n_m8rMPvu0mIDCl1JrKA8dfV31QGEIamr2N6yy4gGDf7A/s1600/hozzavalok.png)
A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 12 dkg sütőmargarin, 6 dkg porcukor, 1 tojássárgája
A töltelékhez: 60 dkg túró, 8 dkg porcukor, 2 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál búzadara, 1 tojás, 20 dkg baracklekvár
A tojáshabhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor
A megadott mennyiség egy darab kb. 20 x 30 cm-es méretű tepsire elegendő.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwIJctWKMLuQzeNSW3Bn4r4K9wswDtaa1FGH-85Bt7JxBAVzFk1JIwjBiy14p3q8dGr7rq8S3hlxzARSVIJ-dxlnB2IrFT5xDkWm0rKE_2szvemzmFYGm9JvNE8sfiV4yaFEV1XxPHPMA/s1600/elkeszites.png)
2. A tésztát lisztezett munkalapon kb.20 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk.
3. 170°C-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. A töltelékhez jól összekeverjük a túrót, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a búzadarát és az egész tojást.
5. Az elősütött linzerlapot megkenjük 2-3 evőkanál baracklekvárral, majd egyenletesen rárétegezzük a tölteléket.
6. A tojáshabhoz kemény habbá verjük a fehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukrot.
7. Sima csöves nyomózsákba töltjük a habot, és átlósan rácsmintát rajzolunk a töltelékre.
8. 150°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A rácsok közötti üregbe kanalazzuk a maradék baracklekvárt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit4X1BQe7vTlgOcWnWF0qi-4mskWCLeT2D367AzMh-ISCsr3Lq85lh7k9JpdSG_c3fodwg_upbvKkj015gHRfCGPdZhmfr3qhOfHvIHsHJCtxT7to5hFCWgWKa6ZPS7-LbfpIasixFTZU/s640/rakoczi_turos_03.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQqOld4qoGSKqbwDOeSW0FxaeLmaAV_NxQO47gBZbLavqILlNrou-MaJ1XLj5TpcRnkq55dxtZdMNfcnCFn07S4NoUSPOFz8PAjpLEmujwGRlGE7vBRXx9YuY9rFXO-VsuBVVVJpwLLKw/s1600/facebook_link.png)
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!