Mézeskalácstorta

Ha azt mondjuk, hogy "nincs karácsony Kevin nélkül", akkor miért ne lehetne olyan verzió is, hogy "nincs karácsony mézeskalács nélkül". Na de mi van akkor, ha idén azt mondom, hogy csavarjunk egyet rajta és készítsünk finom és omlós mézeskalácstortát. Karácsonyi fűszerek, lágy mascarpone krém egy tortába csomagolva... Kell ennél több?


A tésztához: 12 dkg méz, 1,2 dl olaj. 1,5 dl víz, 2 egész tojás, 11 dkg kristálycukor, 16 dkg liszt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szerecsendió, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál gyömbér
A krémhez: 23 dkg szobahőmérsékletű vaj, 4 evőkanál porcukor, 30 dkg mascarpone sajt, 1 teáskanál fahéj, 30 ml brandy (ez helyettesíthető aromával is)
A díszítéshez: mézeskalács figurák, melynek az elkészítését ITT olvashatod
A megadott mennyiség egy darab 18 cm-es kapcsos tortaformához elegendő.


1. A tésztához a mézet, a vizet és az olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.

2. A masszát 3 db 18 cm átmérőjű formába öntjük és 175°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

3. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, majd hozzákeverjük a mascarponét és a brandy-t is. 

4. A krém kb. 2/3-át a rétegek közé kenjük, egymásra pakoljuk a lapokat, a maradék krémmel pedig körbekenjük a torta szélét. Csillagcsöves nyomózsákból kinyomjuk a maradék krémet, ezzel díszítjük a torta tetejét és rakunk még rá pár mézeskalácsot is.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mézeskalácstorta Mézeskalácstorta Reviewed by Vágj Bele! on december 20, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.