Mézeskalács

Hoztam nektek egy elronthatatlan mézeskalácsrecept. Csak szerezd be a hozzávalókat, kövesd a leírást, és biztos sikered lesz.

Biztosan Ti is jártatok már úgy a karácsonyi mézeskalács sütésekor, hogy odaégett a tészta, vagy olyan kemény lett, hogy beletört a fogad, akkor ez most épp a Te recepted. Süss Te is tökéletes, istenien finom mézeskalácsot. Mutatom a lépéseket hogyan csináld, hogyan dekoráld.


A tésztához: 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez, 12 dkg vaj, 20 dkg méz, 2 tojássárgája (a fehérje jó lesz a díszítő mázhoz), 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
A díszítő cukormázhoz: 1 tojásfehérje, 20-24 dkg porcukor
A megadott mennyiség kb. 40 darabhoz elegendő.

1. Az alapanyagokat kimérjük egy nagy tálba, kézzel összedolgozzuk, gyúrjuk, míg összeáll tésztává. Fóliába csomagoljuk, és néhány órára, de inkább egész éjszakára hűtőbe tesszük (ilyenkor még ragacsos, de hűtés után formázható lesz).

2. Alaposan lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, hogy legyen köztük hely, mert sütés közben nőni fognak.

3. 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük őket. Amikor kihűltek, tetszés szerint díszítjük őket mázakkal, dekorcukrokkal, stb.

4. A díszítő cukormázhoz a tojásfehérjét kissé felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és habverővel keményre, simára keverjük.

5. Tölcsérbe vagy zacskóba töltjük, és kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.


Ha nem kész mézeskalácsa-fűszerkeveréket használunk, kikeverhetjük őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg felhasználásával.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mézeskalács Mézeskalács Reviewed by Vágj Bele! on december 18, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.