Biztosan Ti is jártatok már úgy a karácsonyi mézeskalács sütésekor, hogy odaégett a tészta, vagy olyan kemény lett, hogy beletört a fogad, akkor ez most épp a Te recepted. Süss Te is tökéletes, istenien finom mézeskalácsot. Mutatom a lépéseket hogyan csináld, hogyan dekoráld.
A tésztához: 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez, 12 dkg vaj, 20 dkg méz, 2 tojássárgája (a fehérje jó lesz a díszítő mázhoz), 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
A díszítő cukormázhoz: 1 tojásfehérje, 20-24 dkg porcukor
A megadott mennyiség kb. 40 darabhoz elegendő.
A megadott mennyiség kb. 40 darabhoz elegendő.
2. Alaposan lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, hogy legyen köztük hely, mert sütés közben nőni fognak.
3. 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük őket. Amikor kihűltek, tetszés szerint díszítjük őket mázakkal, dekorcukrokkal, stb.
4. A díszítő cukormázhoz a tojásfehérjét kissé felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és habverővel keményre, simára keverjük.
5. Tölcsérbe vagy zacskóba töltjük, és kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!