Keretbe zárt állatok

A hálószoba átrendezése során a fiókos szekrények felett maradt egy üres falfelület. A tervezésről ITT olvashattok. Fejtörést okozott, hogy mit helyezzünk oda. Nem szerettünk volna tükröt tenni a hálószobába. A másik falra kerültek polcok, így azt sem akartunk feleslegesen oda erőltetni. A végeredményt ITT nézhetitek meg. Néhány kép jó ötletnek tűnt, úgyhogy ezen a vonalon gondolkodtunk tovább.

Előkerült egy használaton kívüli nagyobb képkeret. Tudjátok, amibe 5 kisebb fotó fér. Vízszintesen ez pont kitöltötte a helyet. Már csak az adott környezetbe kellett szabni, és találni bele megfelelő képeket.

A keret festésével kezdtük. A tapétán és az egyik falon használt mentazöld (pici kék és szürke beütéssel) színt szerettük volna átvezetni ide. Nem bonyolítottuk túl: a latex falfestékkel kentük le a keretet. Tökéletesen befogta a préselt farostból készült anyagot és gyorsan megszáradt.


Következő lépésként a kép akasztóit kellett óvatosan áthelyezni a hosszabb oldalra, mert korábban függőlegesen volt feltéve a képkeret. Ehhez először kis átmérőjű fúrószárral óvatosan előfúrtuk az anyagot. Majd utána hajtottuk bele a karikákat tartó menetes csavart. Így megelőztük, hogy elrepedjen az egyébként gyenge anyag.

Közben megszületett az ötlet, hogy geometrikus formákból álló állatok képeit tesszük bele. Túl színes, vagy harsány témákat nem akartunk. A háromszög figurák eleve megjelennek a tapétán, innen jött az ötlet. Nagyon játékosak és mégsem hivalkodóak ezek a stílusú figurák.

Az eredetileg fehér színű paszpartu, azaz a képek és a keret közötti karton sajnos eléggé elsárgult. Így újat kellett vágnunk. Gondoltunk egy nagyot és fekete fotókartont használtunk hozzá. A berajzolt vonalakat egy pengével húztuk végig, miközben fa lécet tettünk alá.

Üveget is kellett vágatnunk, mert nem volt meg az eredeti. Ehhez egy közeli üvegest látogattunk meg, aki már fiatal kora óta üzemelteti a boltját, amit még az apukájától vett át. A pontos méretet leadva már másnap átvehettük a kész üvegtáblát.

Az összeállítás előtt még maradt egy kis dolgunk. Mivel a keret anyaga elég gyenge, ezért merevíteni kellett, hogy ne deformálódjon az üveg súlyától. Ehhez a hátuljára apró csavarokat hajtottunk be kb. 15 cm-es távolságra egymástól. Hasonló módszerrel, mint ahogy az akasztót becsavartuk. Ezeket cikkcakkban összekötöttük egy vastagabb damillal. Így már stabilan tart a szerkezet.

Végül a helyére került a szoba utolsóként elkészült dekorációja. Örülünk, hogy nem kellett új dolgot vásárolni. Egy kis barkácsolással felhasználtunk egy régi tárgyat.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Keretbe zárt állatok Keretbe zárt állatok Reviewed by Vágj Bele! on május 20, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.