Mindenki evett már túrógombócot, és én nem is ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Most egy sütőben készült változatát hoztam el nektek, így azok is könnyedén el tudják készíteni, aki félnek attól, hogy főzés közben elemeire esik szét a gombóc. Ebben a verzióban még a tavaszi gyümölcsök is megtalálják a helyüket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4GlxiQsQ8msaqYmT_QuPNSVNmeqHE5dQttLmm_6CO6tOJDhhS0rwtfzgc_bMDgSVjRv4OX1yLbx3RjQbHvNXhyphenhyphennFfcHYpLDVB2upqdqFdOF4JQohNvTwg5JId9kGU59UWw00y5yIxaxI/s1600/SAM_7535-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxU4sHSYlVBbDbWSlfYZ5sUzrH_zXfWrbfu4e6_3gQBPIxz8fxuQw-J4e3gu_hsNgnflcrB2KIWyotyrUzQMh7WsQY2HtwF-n_m8rMPvu0mIDCl1JrKA8dfV31QGEIamr2N6yy4gGDf7A/s1600/hozzavalok.png)
A gombócokhoz: 50 dkg túró, 3 evőkanál cukor, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 15 dk búzadara, csipet só
Az öntethez: 3,5 dl tejföl, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg vaj
A megadott mennyiség egy 24 cm-es piteformához elegendő.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7tzRBic45ddo-aJLlYbFGIbWYAwyknTqfSxJfQvBc1n4YSM49IIex1PZtVZZ7hfKV_w3lOp7VxsMl60Cpq4EC6UVZtxXonzMEm1qO8uKZ1bmEhiG7_gJBvqAEuq4K5fqMcTZ6WgURyWM/s1600/SAM_7553-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwIJctWKMLuQzeNSW3Bn4r4K9wswDtaa1FGH-85Bt7JxBAVzFk1JIwjBiy14p3q8dGr7rq8S3hlxzARSVIJ-dxlnB2IrFT5xDkWm0rKE_2szvemzmFYGm9JvNE8sfiV4yaFEV1XxPHPMA/s1600/elkeszites.png)
1. Az egész tojásokat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, a túrót és a búzadarát, majd alaposan összeforgatjuk. Ezt a keveréket 3-4 órára vagy akár egész éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük pihenni. Fontos a pihentetés, hiszen ez idő alatt dagad meg a búzadara, így sütés közben is egyben maradnak majd a gombócok.
2. Az öntethez a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egy 24 cm átmérőjű piteforma aljába simítjuk. Használhatunk kerámia- vagy tapadásmentes fém formát is.
3. Miután összeállt a túrós keverék két evőkanál segítségével gömböket formázunk belőle, úgy hogy mindegyikbe 1-1 szem málnát rakunk. A kész gombócokat a tejfölös keverékbe rakjuk.
4. A gombócok tetejére elosztjuk a vékony szeletekre vágott vajat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpwDRrsiRjg8QYfWyyaiy0v-QuW_G8h9KUVupzUh_SNE9hXVuEKrxdHmaNitmYaVPX4Z2SwTMWmwnnQx6Seb2RoMIOLbAHEd-SutGAXeR6dmIyurR12KKSgNC0pcY03_yKxaDGrGUEEXk/s1600/tipp.png)
Málna helyett készíthetjük félbevágott eperszemekkel vagy szederrel, áfonyával, akár ribizlivel is.
És íme egy kép arról, hogy mit rejt a gombóc belseje...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUMjtyc02yObrEIk6TVfkFM_xAzSuHjSmsNoLE-WDuZ5uSfUAzImDEFQqTexoXPw8kdfVJymyUHAEWCOijHLrkhw3pl8YqGycBUhKZeKKE74ccQsOQSuyFJHWMOJDLOMaR8bcJLowfOR4/s1600/SAM_7570-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQqOld4qoGSKqbwDOeSW0FxaeLmaAV_NxQO47gBZbLavqILlNrou-MaJ1XLj5TpcRnkq55dxtZdMNfcnCFn07S4NoUSPOFz8PAjpLEmujwGRlGE7vBRXx9YuY9rFXO-VsuBVVVJpwLLKw/s1600/facebook_link.png)
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!