Mini kamra a falfülkében

Mint ahogyan már korábban beszámoltunk róla, picit meguntuk a jelenlegi konyhánk stílusát. A tervezésről és az ötletelésről ITT olvashattok. Szerettünk volna egy stílusában letisztult, itt-ott ipari elemekkel tarkított külsőt varázsolni neki, a szobákban alkalmazott fehér-szürke színvilág folytatásával.

Egy korábbi ajtó megszüntetésekor keletkezett ez a nyílás a falban. A bontás során az ajtó felett áthidalásként téglából kialakított boltívet találtunk, amely nagyon megtetszett. Adott volt a megfelelő falmélység és némi bontott tégla a falfülke kialakításához. Polcokat vágtunk bele, mivel tároló helyből sosem elég. :)


Idővel jól belaktuk ezeket. Tészták, különféle étel alapanyagok és gasztro könyvek kaptak itt helyet. A különböző típusú és méretű tészták nagyon hangulatosan mutatnak. Szerezzünk be néhány nagyméretű üvegtárolót! Helyezzük ebbe a tésztakészletünk egy részét! Higgyétek el, nagyon fel fogja dobni a konyhát! Ráadásul könnyen választhatunk belőlük, amikor össze akarunk dobni egy-egy gyors tésztaételt.

A fűszeres, teás és minden másra használt tároló üvegek története is érdekes. Igazi filléres megoldás. Instant kávés üvegeket kezdtünk el gyűjteni erre a célra egy nagyon kedves forrásból. Tökéletesen megfeleltek a piros fedeles üvegek erre a célra. Sőt igazából ez hozta magával az ötletet, hogy egy pici piros színt csempésszünk a letisztult térbe. Nem is gondoltuk akkor, hogy emiatt fognak piros textilkábelen lógni a lámpák. Az üvegekre fekete színű táblahatású feliratokat szerkesztettünk. Ezzel rendet és játékosságot csempésztünk a térbe.

A kis üvegcsékben tökéletes helyen vannak az olaszországi utazások során beszerzett fűszerek is...
Na de majd idén spanyol vizekre evezünk :)




A polcokat most fehérre festettük, hogy igazodjon a megújuló környezethez. Egy-egy lécet is ragasztottunk rájuk, amihez a könyveket lehet támasztani. Ezáltal védve vannak az üvegek az ellen, hogy a megbillenő könyv véletlenül lelökné őket a polcról.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mini kamra a falfülkében Mini kamra a falfülkében Reviewed by Vágj Bele! on július 13, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.