Sztracsatellás mogyorós tölcsér

by - július 20, 2019

Hoztunk nektek egy szuper, gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert ötletet. Ezekkel a töltött tölcsérekkel még egy kisebb vendégsereg előtt is nagyot tudtok villantani. A tölcséreket kóstolva egyszerre jelenik meg a hagyományos fahéjas kürtőskalács és a szicíliai hangulatot idéző cannoli ízvilága.

A tésztatölcsérekhez: 1 csomag leveles tészta, 1 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 1,5 evőkanál őrölt fahéj
A krémhez: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliás cukor
A szóráshoz: 10 dkg kristálycukor, 10 dkg durvára aprított török mogyoró
A megadott mennyiség 8-10 darabhoz elegendő.


1. A leveles tésztát a hosszabbik oldala mentén kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsér alakú sütőformákra, lekenjük lazán felvert tojással és megforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékében. 

2. 200°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, megvárjuk amíg kihűlnek és nagyon óvatosan nehogy eltörjük őket kihúzzuk belőlük a sütőformákat. 

3. Az étcsokit apróra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt is.

4. A cukrot és a mogyorót egy serpenyőben megkaramellizáljuk, majd sütőpapírra borítva teljesen kihűtjük. 

5. A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tölcséreket. Az apróra tört karamell morzsával megszórjuk a krémet.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Hasonló cikkek

0 hozzászólás