Hoztunk nektek egy szuper, gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert ötletet. Ezekkel a töltött tölcsérekkel még egy kisebb vendégsereg előtt is nagyot tudtok villantani. A tölcséreket kóstolva egyszerre jelenik meg a hagyományos fahéjas kürtőskalács és a szicíliai hangulatot idéző cannoli ízvilága.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgon8GnwwPtF-aao2WTTRWs6YnNRMq8knJ566GcfhjCwNLILTmNnXIa-a0lP4RQfP_Z5r49MLoGUQ18V_L8zVK8s6S9-PK53Nm6_X_gLz_9lk-JPVroZtFlj4jIzQhOWbnIlD1nz3qWmig/s1600/Sztacsatell%25C3%25A1s+mogyor%25C3%25B3s+t%25C3%25B6lcs%25C3%25A9r_11-7693.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxU4sHSYlVBbDbWSlfYZ5sUzrH_zXfWrbfu4e6_3gQBPIxz8fxuQw-J4e3gu_hsNgnflcrB2KIWyotyrUzQMh7WsQY2HtwF-n_m8rMPvu0mIDCl1JrKA8dfV31QGEIamr2N6yy4gGDf7A/s1600/hozzavalok.png)
A tésztatölcsérekhez: 1 csomag leveles tészta, 1 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 1,5 evőkanál őrölt fahéj
A krémhez: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliás cukor
A szóráshoz: 10 dkg kristálycukor, 10 dkg durvára aprított török mogyoró
A megadott mennyiség 8-10 darabhoz elegendő.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdyRq0RgCqV14QW7xPT8J6VNgvTIT9dQjZPlQUxWIxmPmVPxa18JnWwCozcrW571f-AQSqN9SaaHJacrX8vQ7lTwCN-BgOyFzkDiXFbfQD-EJK8yavpFn19p-Y9LJnJcW_z5vjr9UYuHc/s1600/Sztacsatell%25C3%25A1s+mogyor%25C3%25B3s+t%25C3%25B6lcs%25C3%25A9r_11-7706.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwIJctWKMLuQzeNSW3Bn4r4K9wswDtaa1FGH-85Bt7JxBAVzFk1JIwjBiy14p3q8dGr7rq8S3hlxzARSVIJ-dxlnB2IrFT5xDkWm0rKE_2szvemzmFYGm9JvNE8sfiV4yaFEV1XxPHPMA/s1600/elkeszites.png)
1. A leveles tésztát a hosszabbik oldala mentén kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsér alakú sütőformákra, lekenjük lazán felvert tojással és megforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékében.
2. 200°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, megvárjuk amíg kihűlnek és nagyon óvatosan nehogy eltörjük őket kihúzzuk belőlük a sütőformákat.
3. Az étcsokit apróra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt is.
4. A cukrot és a mogyorót egy serpenyőben megkaramellizáljuk, majd sütőpapírra borítva teljesen kihűtjük.
5. A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tölcséreket. Az apróra tört karamell morzsával megszórjuk a krémet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVkYLYu2gB5_CdFVQIkC-j1gs2zK-yYMKJxmf8Dv8Mf1HW1GkkVEEcnmD9d1Ph6Cjgzp3VVGpg-fXMrcMNDR3sG2X5-ja4xxnJwOHweaRZmyouAtfhBfg4cAYnSp9aAjAOzPLhicxV0-k/s1600/Sztacsatell%25C3%25A1s+mogyor%25C3%25B3s+t%25C3%25B6lcs%25C3%25A9r_11-7723.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQqOld4qoGSKqbwDOeSW0FxaeLmaAV_NxQO47gBZbLavqILlNrou-MaJ1XLj5TpcRnkq55dxtZdMNfcnCFn07S4NoUSPOFz8PAjpLEmujwGRlGE7vBRXx9YuY9rFXO-VsuBVVVJpwLLKw/s1600/facebook_link.png)
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!