A crumble - de hívhatjuk egyszerűen morzsasütinek is - egy remek angol édesség. A lényege, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Mind a gyümölcsre, mind a tésztára rengeteg variáció létezik. Öt perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű!
10 dkg durvára darált dió, 10 dkg kókuszreszelék, 8 dkg margarin + a forma kikenéséhez, 20-30 dkg szilva kockázva (ízlés szerint), 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál fahéj
A megadott mennyiség 4 db 8 x 8 cm-es formához elegendő.
1. A diót keverjük el a kókuszreszelékkel, majd morzsoljuk össze a margarinnal. A szilvát forgassuk meg a fahéjas cukorban, ettől lesz igazi karamelles íze.
2. Egy tűzálló tál (vagy tálkák) alját kicsit kenjük meg margarinnal, szórjuk bele a gyümölcsöt.
3. Egyenletesen szórjuk rá a diós morzsát. 190°C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre: akkor lesz jó, ha a teteje enyhén megpirul és a gyümölcs levet enged.
Készíthetjük bármilyen szezonális gyümölccsel, mint például málna, ribizli, eper, áfonya, szeder, körte, barack, stb.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!