Proteines energiagolyók | MYPROTEIN

Az egészséges életmód szinte mindenkit foglalkoztat. A legtöbb ember igyekszik olyan szokásokat kialaktani, amitől jobban érzi magát a bőrében. A rendszeres mozgás mellett a tudatos étkezés is fontos ahhoz, hogy fittnek érezzük magunkat a mindennapokban. Amikor a desszertekre gondolunk, általában úgy érezzük, hogy bűnözünk kicsit az édességek elfogyasztása közben. Pedig kis odafigyeléssel, a hozzávalók okos összeválogatásával hihetetlenül csábtó, kényeztető süteményeket és nassolni valókat varázsolhatunk magunknak és családunknak. Miért ne fordíthatnánk meg a problémát? A káros és haszontalan összetevők helyett válasszunk egészséges és hasznos alapanyagokat a desszertek készítésénél is. Így nem ártunk a testünknek, sőt olyan rostokat, ásványi anyagokat és további hasznos anyagokat vihetünk be nassolás közben, amitől pozitív változást várhatunk.

Nemrég kezdtük meg az ismerkedést a MYPROTEIN termékeivel. Az aktívan edzők életmódját támogató táplálék kiegészítők mellett számos olyan terméket fedeztünk fel, amit desszert készítéshez is fel tudunk használni. Ezekből szeretnék bemutatni néhányat a témában indított sorozatunkban. Találkozhattok izgalmas édesítőszerekkel, magvakkal, sokoldalúan használható fehérjeporokkal, sőt még egészséges csokival is. Ezekből olyan csábító édességeket forgunk bemutatni, amelyek beilleszthetők az egészséges étrendbe a mindennapok során.



Hozzávalók:
az alaphoz: 200 g datolya (ha nagyon száraz, akkor áztasd be 1 órára langyos vízbe), 50 g kesudió, 50 g török mogyoró, 50 g mandula, 2 evőkanál chiamag, 2 evőkanál cukrozatlan mandulatej, 1 evőkanál friss citromlé, 25 g protein por (ízlés szerinti ízben)
a forgatáshoz:  kakaópor, szezámmag, kókuszreszelék, lenmag vagy lenmag por, matcha por, spirulina por
A megadott mennyiség kb. 20-22 darabhoz elegendő.

Elkészítés:
Az alapmasszához egy konyhai aprító segítségével mixeljük össze a hozzávalókat, hogy szinte már krémes legyen. Használjunk ízlés szerinti ízesítésű protein port. Formázás előtt érdemes legalább 1 órára a hűtőbe tenni, hogy kicsit összeálljon a massza. 

A pihentetés után formázzunk diónyi nagyságú golyókat és hempergessük meg a fent felsorolt porok vagy magvak valamelyikében.

Hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll, már ha addig nem fogyasztjuk el 😉



Protein porokat eddig leginkább reggeli turmixok készítésére használtunk. Itt olyan ízesítésekkel találkoztunk, amelyeket szerettünk volna kipróbálni desszertekben is. Kedvenceink a sós karamell, áfonyás sajttorta, csokoládé brownie. Ezek az ízek adják magunkat, hogy egy gyors nasiba keverjük őket. De például az eper ízesítésű is jól jön, amikor éppen nincs szezonja a gyümölcsnek és belecsempésznénk egy finom krémbe.


A bejegyzés támogatója:


Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Proteines energiagolyók | MYPROTEIN Proteines energiagolyók | MYPROTEIN Reviewed by Vágj Bele! on szeptember 06, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.