Pisztáciás kávés sütemény

Egy átlagos hétköznap reggel el sem indulhat egy finom, aromás eszpresszó, kapucsínó vagy hosszú kávé nélkül. Valaki cukorral, valaki mézzel, tejjel és tejszínnel szereti, de vannak, akik csak feketén isszák. Viszont ha nemcsak folyékony formában szereted a kávét, hanem fagylaltokban vagy süteményekben is, akkor a következő receptet neked találták ki. A kávés, kakaós piskóta és a lágy, könnyed pisztáciakrém kombinációja nem csak a reggeleket, de az ebédet is teljessé varázsolja.


A tésztához: 10 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor 1 dkg cukrozatlan kakaópor, 60 ml erős kávé (lefőzve), 60 ml víz, 50 ml napraforgóolaj, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál ételecet, 1 csomag vanillincukor
A krémhez: 15 dkg hántolt pisztácia (durvára törve), 25 dkg mascarpone sajt, 250 ml habtejszín, 4-5 evőkanál porcukor
A megadott mennyiség egy darab kb. 25 x 35 cm-es méretű tepsire elegendő.

1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, kevés vajjal megkenjük, a sütőt 180°C-ra felmelegítjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a cukorral, a kakaóporral, a sóval és a sütőporral. Az olajat, a kávét, az ecetet, a vizet és a vanillincukrot a száraz összetevőkhöz adjunk, majd robotgéppel addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk.

2. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.

3. A krémhez a habtejszínt, a mascarpone sajttal és a porcukorral kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tészta tetejére. Tálalás előtt megszórjuk durvára tört pisztáciával.


Használhatunk boltban kapható enyhén sózott héjas pisztáciát is. Ez esetben nekünk kell meghámozni, viszont ne ijedjünk meg attól a kis sós íztől, mert szerintem még finomabb lesz tőle a krém.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Pisztáciás kávés sütemény Pisztáciás kávés sütemény Reviewed by Vágj Bele! on március 19, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.