Epres vaníliakrémes kosárka

by - április 17, 2018

A nyár közeledtével egyre több friss gyümölcs jelenik meg a piacokon és a boltok polcain, így hát kár lenne ha ezeket a finom és zamatos gyümölcsöket kihagynánk süteményeinkből. A következő recept egy gyors és egyszerű ötlet arra, hogy milyen sokoldalúan is hasznosíthatóak ezek a színes finomságok. Készíthetitek cseresznye, meggy, áfonya, ribizli, málna, eper vagy akár szeder felhasználásával is.


A kosárkákhoz: 1 csomag réteslap, 10 dkg vaj/margarin olvasztva
A krémhez: 4 dl tej, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj/margarin, 20 dkg eper a díszítéshez
A megadott mennyiségből kb. 10-12 db kosárka készíthető.

1. A kosarakhoz a réteslapokat 10 cm-es négyzetekre vágjuk, és 5-6 rétegben a vajjal/margarinnal kikent muffintepsi mélyedéseibe rétegezzük úgy, hogy a lapokat közben megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal. 200°C-ra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.

2. A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás pudingport majd sűrűre főzzük. A vajat/margarint a még meleg pudinghoz keverjük, kihűtjük.

3. A krémmel betöltjük a kosárkákat, majd eperrel díszítjük.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Hasonló cikkek

0 hozzászólás