Hűsítő jegeskávé jégkrém Nespresso kávékapszulából

Meleg, forróság, hőség, kánikula… Te milyen szinonimát tudnál mondai a napjaninkban uralkodó időjárásra? Bárhogyan is hívjuk egy dolog biztos, ebben az időben mindig jól esik egy hűsítő ital. A következő ötlettel viszont Te is elkészítheted viszonylag rövid idő alatt (csak legyen időd kivárni amíg a fagyasztóban pihen) a kedvenc kávéd nyári, frissítő verzióját jégrém formájában. Fogyaszthatod magában vagy akár egy nagy pohár hideg tejjel is.

A Nespresso minden év nyarán megajándékozza a kávézás nagy kedvelőit új, limitált kiadású jegeskávé kapszuláival. Ebben az évben két limitált kiadású, Olaszország inspirálta kávékapszula nyújtja a felejthetetlen ízélményt és felfrissülést a nyári hőségben.

Nespresso Ispirazione Salentina
Nyár. Tengeri szellő. Meleg napsütés... Ezek a gondolatok olvashatok a www.nespresso.com weboldalon az Ispirazione Salentina kávékapszula bemutatásánál. Ettől többet nem is lehet róla elmondani, hiszen mindegy egyes korty után ezek az érzelmek ejtik a fogyasztót fogságukba. A kapszulát Dél-Olaszország ihletett, a jég, a kávé és a mandulatej kombinációjából született. Egy kényeztető, merész, de harmonikusan finom keverék, amely a Robusta jelenléte miatt diós aromákat és fás jegyeket tár fel számunkra.


Nespresso Ispirazione Shakerato
Az Ispirazione Shakerato kávékapszulákat az olasz városi életérzés inspirálta. Ez egy intenzív, pörkölt kávékeverék kakaós és fűszeres aromákkal, amely elhozza otthonunkba az olasz nagyvárosok nyüzsgő, de elkápráztató hangulatát.


Mandulatejes jegeskávé jégrém 
mandulatej (helyettesíthető kókusztejjel, rizstejjel szójatejjel vagy zsírszegény tehéntejjel is), Nespresso Ispirazione Salentina kávé, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer

1. A jégkrém elkészítéséhez használjunk jégkrémkészítő formákat, melyet már a legtöbb átlagos üzletben is beszerezhetünk.
2. Öntsük ízlésünk szerinti mennyiségű mandulatejet a formák aljába, majd tegyük a formákat 1 órára fagyasztószekrénybe.
3. Közben készítsük el a Nespresso Ispirazione Salentina kávét, ízesítsük tetszés szerint akár cukorral, akár tejjel vagy tejszínnel. A fagyasztóban eltöltött 1 óra elteltével öntsük a kihűtött kávét a megfagyott mandulatejre, majd tegyük vissza a fagyasztóba 2-3 órára.
4. A teljes dermedés után fogyaszthatjuk is, akár mint egy jégkrémet vagy akár tegyük bele egy nagy pohár tejbe és máris kortyolhatjuk a hűsítő kávénkat.



Kókuszos-csokis jegeskávé jégrém
kókusztej, Nespresso Ispirazione Shakerato kávé, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, olvasztott étcsokoládé, kókuszreszelék

1. Öntsük ízlésünk szerinti mennyiségű kókusztejet a lefőzött a Nespresso Ispirazione Shakerato kávéhoz, majd ízesítsük cukorral vagy édesítőszerrel.
2. Töltsük a kávés keveréket a formákba és tegyük 2-3 órára fagyasztószekrénybe.
3. A hűtési idő leteltével olvasszuk fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hűtsük picit vissza. Óvatosan mártsuk a megfagyott jégkrémeket az olvasztott csokiba és forgassuk meg kókuszreszelékben.
4. Tegyük újabb 1 órára fagyasztóba, hogy dermedjen rá a csokis mártott rész, majd fogyaszthatjuk is.

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Hűsítő jegeskávé jégkrém Nespresso kávékapszulából Hűsítő jegeskávé jégkrém Nespresso kávékapszulából Reviewed by Vágj Bele! on augusztus 02, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.