Málnahabos mini tortácska

A nyár közeledtével mindig izgatottan várom, hogy végre a kertből szedett friss gyümölcsökkel készítsem el kedvenc süteményeimet. Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni azt, hogy milyen is egy süteményt vagy tortát elkészíteni a cukrászok és séfek által is szívesen használt desszert és ételformázó gyűrűvel. Régen hozott már ennyire lázba egy sütemény vagy eszköz, mint ez. Amint sikerült hozzájutnom nekem is egy saját kis készlet formázó gyűrűhöz azonnal kipróbáltam. A választásom most erre a cuki és mennyei finom málnahabos tortácskára esett. Megéri kipróbálni, hiszen sikered garantált lesz vele.



A piskótához: 4 egész tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál vanília őrlemény
A gyümölcsös réteghez: 25 dkg málna (fagyasztott is lehet; helyettesíthető eperrel, áfonyával, stb.), 8 dkg porcukor, fél citrom héja (reszelve)
A krémhez: 4 dl hideg habtejszín, 5 db lapzselatin, 3 dkg étkezési keményítő, 2 dl tej, 3 dkg margarin, 10 dkg porcukor

A megadott mennyiség 4 db tortácskához elegendő.

1. A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá a cukorral, keverjük bele a tojássárgáját, végül forgassuk bele a vanília őrleménnyel összekevert és átszitált lisztet. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 13-15 perc alatt.

2. A gyümölcsös réteg hozzávalóit turmixoljuk össze, majd forraljuk fel, végül szűrjük le, hogy ne legyen benne mag. Hűtsük le.

3. A krémhez oldjuk fel a keményítőt kevés tejben. A maradék tejet, a margarint és cukrot forraljuk fel, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Ha kihűlt, keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a habbá vert tejszínt. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, nyomkodjuk ki, melegítsük fel, majd adjuk a krémhez.

4. A krémet válasszuk ketté. A gyümölcsös szószból tegyünk félre 4 evőkanálnyit, a többit keverjük a krém egyik felébe.

5. A piskótalapból kör alakú ételformázó gyűrűvel szaggassunk ki 8 db kis kört. Tegyünk egy lapot a formázó gyűrű aljába. (Összesen 4 db ételformázó gyűrűre lesz szükségünk.) Kanalazzunk rá a gyümölcsös krémből majd helyezzünk rá egy újabb piskóta lapot. A tetejére ismételten krémet simítunk, de ez már a fehér krém legyen. Hűtőszekrényben hűtsük egy éjszakán keresztül.

6. A hűtési idő leteltével óvatosan nyomjuk ki a tortácskákat a formából. Tálaláskor a félretett gyümölcsös szósszal és friss gyümölcsökkel díszítjük.


A leeső piskótadarabokból és a maradék krémből pohárdesszertet készíthetünk.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Málnahabos mini tortácska Málnahabos mini tortácska Reviewed by Vágj Bele! on július 31, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.