Régi képkeretek kicsit másként

Egy nappali új élete | 3. rész

Hosszú ideje dobozban pihent néhány aranyszínű képkeret a nagyszülők örökségéből. Stílusban sehogyan sem passzolt a lakásba, kidobni viszont sajnáltuk. A nappali felújítása során született meg az ötlet, hogy ideje lenne leporolni a különböző méretű, gazdag faragású képkereteket. A bútorfestésből megmaradt Annie Sloan Chalk Paint fehér festék és fekete wax került rájuk, amely izgalmasan kiemeli a keret mintázatát. Aki lemaradt volna a bútorfestésről szóló cikkünkről, az ITT olvashat róla.

A padlóra fektetve rendeztünk el belőle egy montázst. Ebben támpontot adhat, ha méret szerint szétválogatjuk a képkereteket. Érdemes középre tenni a legnagyobbat. Ezután köré rendezhetjük a kisebbeket. Izgalmasabb, ha nem törekszünk a teljes szimmetriára.



A keretekbe kerülhetnek önálló fotók. Vagy egy nagyobb posztert is felszeletelhetünk. Ez esetben a mozaik részletek adják ki a teljes képet. Az utóbbi variációt követve éjszakai nagyvárosi képet választottunk. A sötétszürke falon vagányul mutat a kompozíció. Egy kis csavarral a régi tárgyak is megtalálják a helyüket modern környezetben.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Az "Egy nappali új élete" cikkünk 1. részét ITT, a 2. részét ITTa 4. részét ITT és az 5. részét pedig ITT olvashatod.
Régi képkeretek kicsit másként Régi képkeretek kicsit másként Reviewed by Vágj Bele! on január 20, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.