Hálószoba új köntösben

A változást általában mindenki kényelmetlenül éli meg. Viszont valljuk be, hogy a változás igen is jó dolog. Én legalábbis imádom! Mindig újabb izgalmakat, élményeket és felfedezést rejt magában.

A mindennapi életünkben is szükségünk van néha egy kis változásra. Egy ilyen fejezethez érkeztünk el a hálószobával kapcsolatban. Biztosan már Ti is tapasztaltátok azt, hogy vannak olyan pontok az otthonotokkal kapcsolatosan, hogy bármennyire is szeretitek és imádjátok, igényel egy kis felfrissülést. Azt mondhatom, hogy most mi is erre a szintre jutottunk el, sőt egy kicsit nagyobb mértékű változtatásra is nyitottak vagyunk.

Pár mondat a régi szobáról. A falaknak természetes hangulatot árasztó barna színe volt, amelyeket sötét bútorokkal és színes kiegészítőkkel tettünk hangulatossá. Szerettük a békés és megnyugtató környezetet.

Az új összképen gondolkodva a letisztultságra próbálunk törekedni. Vidám és kellemes hangulat létrehozása a cél. Feladat akad bőven: festés, tapétázás, bútorok cseréje, világítás, kiegészítők...

Kevés szín és összeillő bútorok adják majd a letisztult összképet

A falak színének kiválasztásakor mindenképpen szeretnénk a nappaliban használt fehér és szürke árnyalatokat tovább vinni. Nem akarunk teljesen monokróm hatást. Sok töprengés után a választásunk egy kellemes mentazöld (pici kék és szürke beütéssel) árnyalatú SNIEZKA Satynowa beltéri festékre esett. A SNIEZKA termékcsalád nem ismeretlen számunkra, hiszen a nappaliban is ezen típusú festék két szürke árnyalata található meg a falakon.

Néhány pozitívum a SNIEZKA festékek mellet:
- nem fröcsköl a festés során
- tökéletesen fed, könnyű a felhordása
- az idő múlásával sem változik meg a festék árnyalata (sem a falakon, sem pedig akkor, ha marad egy kevés a vödör alján)
- többszöri lemosásnak, sőt még a súrolásnak is ellenáll a latex alapnak köszönhetően


A jelenlegi megnyugtató hangulatot szeretjük, de ennél frissebb hangulatú lesz a megújult hálószoba

A szoba érdekes formája miatt mindenképpen a ferde falra képzeljük el a menta színt. Ehhez a falhoz kerül majd az ágy az új elrendezésben. Így ez lesz a szoba új fókuszpontja. A ablakok melletti fal világosszürke árnyalatot kap. Ez fokozza a "kuckós" érzést, de nem sötétíti a szobát. A többi fal tiszta, fehér színű lesz. Kiemeli a világosra pácolt fa bútorokat.

A konyha felé nyíló ajtó köré még régebben egy gipszkartonból készített széles keret került. Ez egyrészt a fal hibáit takarja, valamint markánsabbá teszi a kisebb ajtót ami a konyhába nyílik. Ez a gipszkarton keret már korábban is tapétával volt burkolva, ezt most is így terveztük. Hosszasan keresgéltük ide a színben és hangulatban megfelelő tapétát. Amikor megtaláltuk az UGEPA Hexagon tapétacsalád katalógusában az elképzeléseinknek megfelelő, színekben is harmonizáló tapétát, hát mit se mondjak… "szerelem volt első látásra" :)


Lassan összeállt tehát a kép a színekkel és bútorokkal kapcsolatban. A következő cikkben megismerhetitek a végeredményt. Később néhány érdekesebb ötletet rejtő részletet is megosztunk majd Veletek.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Hálószoba új köntösben Hálószoba új köntösben Reviewed by Vágj Bele! on március 24, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.