A nagy konyha átalakítás - teljesen új hangulat visszafogott költséggel

A nappali és hálószoba átalakításán felbuzdulva elkezdtük a konyha átgondolását is. Nagyon sok időt töltünk ezen a helyen, a reggeli készülődés egyik fő állomása is ez. Imádjuk átgondolni itt a napi teendőket egy kávé mellett. Szintén itt készülnek a blogon látható sütemények. Gyakran barkácsolunk és dekorálunk, amire szintén jó terep ez a helyiség. Mivel nagyon szeretjük a belvárosi kávézók hangulatát, így igyekszünk becsempészni ebből a világból is egy kicsit az új konyhába. Izgalmas gondolat, hogy egy aprócska utcai vendéglátós hangulat jelen lehet az otthonunkban. Tetszenek azok a konyhák, ahol nincs minden elrejtve. A pultnál ülve beleélhetjük magunkat, hogy a sok alapanyagot és finomságot nekünk kínálják. Olyan mintha leugranánk egy családias étterembe, mégis maradhat a zokni és a szabadidő ruha :) 

Stílusban a letisztultság a fő szempont, ezért követni fogjuk a szobákban alkalmazott fehér-szürke vonalat itt-ott ipari elemekkel tarkítva. 

Próbáljuk kerülni a kliséket és törekszünk rá, hogy a költségek se szálljanak el. A tervek szerint csak a bútor marad változatlan. Minden más izgalmas átalakuláson megy majd keresztül.

Íme az első hangulat montázs.

Jelenleg elég sok szín van jelen. A korábbi átalakítások miatt rossz minőségben levakolt szemközti falakat egyébként hangulatos olíva mintás tapéta takarja. Ez sok barátunk nagy kedvence, csak sajnos eléggé rátelepszik az összképre. Helyére függőlegesen bordázott dombornyomásos festhető papír tapétát fogunk ragasztani. Ez makulatúra aláragasztásával jótékonyan takarja majd a fal egyenetlenségeit, miközben diszkrét és semleges lesz. A falak és a meglevő téglaburkolatok fehér festést kapnak majd. A plafon vagány és menő sötétszürke árnyalatú lesz a dekor gerendák között. A sötét mennyezet gondolata egyébként egy korábbi Nespresso Atelier eseményen tetszett meg. Mivel nagy a belmagasságunk, működik nálunk ez a koncepció. Az árnyalat is adott: a nappali ablakai mellett használt sötétszürke tökéletes lesz. Ezzel a színnel festjük le a konyhában található fűtés csöveket is. Direkt nem rejtjük el, hogy ezzel erősítsük az ipari hangulatot.

A mintás tapéta is lekerül. Egyszerűbb felületeket tervezünk.

A világítás megválasztása kiemelten fontos feladat. A konyha funkciójához hozzá tartozik a megfelelő fény biztosítása. A pult felett három, az érkező asztal felett egy lámpa található. Ezekhez fekete fém búrát választottunk (miután vagy százat átnéztünk). A monokróm színvilágba szeretnénk egy kis színt csempészni, ez a vöröses bordó lesz. Ilyen színű a legtöbb konyhai kisgépünk is, valamint a fűszertartó üvegcséink fedele. A lámpák felfüggesztéséhez hasonló színű textilkábelt vásároltunk, hogy kerek legyen a dolog. Ezt az ötletet imádjuk a legjobban, kíváncsian várjuk, hogyan mutat majd a magasról belógatott színes zsinór.

Természetes barnás összhatású a konyhánk, amit át fogunk alakítani.

Dekorációként maradnak a vidám képek a falon. Szerencsére a modern vonalú fa furnéros konyhabútor is passzol majd az összképbe. A munkapult feletti barna mozaikot viszont szeretnénk világosszürkére varázsolni. 

A következő hetekben apránként kivitelezzük az átalakítást. Külön izgalom, hogy eközben az ablakokon túl egy szuper szálloda épül - a házunk közvetlen szomszédságában - a sokáig romosan álló telek helyére. Szóval építkezés kint- és bent is. A legizgalmasabb és legtanulságosabb mozzanatokat megosztjuk majd Veletek lépésről-lépésre.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
A nagy konyha átalakítás - teljesen új hangulat visszafogott költséggel A nagy konyha átalakítás - teljesen új hangulat visszafogott költséggel Reviewed by Vágj Bele! on június 17, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.