A crumble - de hívhatjuk egyszerűen morzsasütinek is - egy remek angol édesség. A lényege, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Mind a gyümölcsre, mind a tésztára rengeteg variáció létezik. Öt perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDzIHxHIQD7TAamn0_pO328Gb3S1ivlQRUBC45sIES6A9zBvLyAtSsPoFEz5Kem2JhIjRuP4CSwSf1KaCDfhPCUxE1mLmnLEJcxpE9ElHW0qFeQ4PAYXQAndBDBZxHodyRMKAaya9A_i0/s1600/resize-8536.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxU4sHSYlVBbDbWSlfYZ5sUzrH_zXfWrbfu4e6_3gQBPIxz8fxuQw-J4e3gu_hsNgnflcrB2KIWyotyrUzQMh7WsQY2HtwF-n_m8rMPvu0mIDCl1JrKA8dfV31QGEIamr2N6yy4gGDf7A/s1600/hozzavalok.png)
10 dkg durvára darált dió, 10 dkg kókuszreszelék, 8 dkg margarin + a forma kikenéséhez, 20-30 dkg szilva kockázva (ízlés szerint), 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál fahéj
A megadott mennyiség 4 db 8 x 8 cm-es formához elegendő.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN_lctft6KXi6SjHgfdmPazNN_yNiw5tpSKNYiXFag6rErqGENsGlVHFgc1vAI0YOdbGZBSk5KqDvsZgLr2hPF2ZifAANDZkFGd1jAJV4Ue4wVGD5LM6aJFHSKaFpJYGCUT4BGnEWMw94/s1600/resize-8541.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwIJctWKMLuQzeNSW3Bn4r4K9wswDtaa1FGH-85Bt7JxBAVzFk1JIwjBiy14p3q8dGr7rq8S3hlxzARSVIJ-dxlnB2IrFT5xDkWm0rKE_2szvemzmFYGm9JvNE8sfiV4yaFEV1XxPHPMA/s1600/elkeszites.png)
1. A diót keverjük el a kókuszreszelékkel, majd morzsoljuk össze a margarinnal. A szilvát forgassuk meg a fahéjas cukorban, ettől lesz igazi karamelles íze.
2. Egy tűzálló tál (vagy tálkák) alját kicsit kenjük meg margarinnal, szórjuk bele a gyümölcsöt.
3. Egyenletesen szórjuk rá a diós morzsát. 190°C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre: akkor lesz jó, ha a teteje enyhén megpirul és a gyümölcs levet enged.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIPeilXop2sdTxkx6EgVu_u8FA_dxdYf7HNV7FIePre40t1O4DFSwjfuS98dIt1SioeQadATJTmP8PM6yERvbkPlKlXipa-uvXAKIbtrlyPhGrD1Cka6hw_HC3a5AkTLQvI3o-h3c_Y6g/s1600/resize-8546.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpwDRrsiRjg8QYfWyyaiy0v-QuW_G8h9KUVupzUh_SNE9hXVuEKrxdHmaNitmYaVPX4Z2SwTMWmwnnQx6Seb2RoMIOLbAHEd-SutGAXeR6dmIyurR12KKSgNC0pcY03_yKxaDGrGUEEXk/s1600/tipp.png)
Készíthetjük bármilyen szezonális gyümölccsel, mint például málna, ribizli, eper, áfonya, szeder, körte, barack, stb.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQqOld4qoGSKqbwDOeSW0FxaeLmaAV_NxQO47gBZbLavqILlNrou-MaJ1XLj5TpcRnkq55dxtZdMNfcnCFn07S4NoUSPOFz8PAjpLEmujwGRlGE7vBRXx9YuY9rFXO-VsuBVVVJpwLLKw/s1600/facebook_link.png)
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!