Gerendából design lámpa

A vendégszoba festése és berendezése alkalmával egy karakteres lámpát szerettünk volna, amivel megkoronázhatjuk a szoba felújítását. Már korábban találkoztunk olyan fajta függesztékkel, amelynek fő eleme egy vastagabb fadarab, és arról lógnak le az izzók lazán körbetekert villanyvezetékekről.


Régebbről, a kandalló párkányhoz vásárolt gerendából maradt egy 60 cm-es darab. A kandalló stílusváltásáról ITT olvashattok bővebben. Évekig őriztük, hátha jó lesz valamire. Erre a célra tökéletesen megfelelt. Ez adta a végső lökést a kivitelezéshez.



A 60 cm-es gerenda két oldaláról 5-5 cm-re lyukat fúrunk elő. Ebbe kampót csavarunk, melyre kerül a műanyag lánc, amely a függesztéket tartja. A plafonba is rögzítünk ugyanakkora távolságra két kampós csavart. A Wago-t a felső részre rögzítjük kétoldalas ragasztóval. Az így előkészített vázat felfüggesztjük. A fekete kábellel lehozzuk az egyik láncon az áramot. Átfűzzük nagyjából minden ötödik láncszemen. Így alig látható a vezeték. Bekötjük a gyorscsatlakozóba. Ide kerül bekötésre a három izzóhoz vezetett kábel is. Ezeket a szerelés előtt lepróbáljuk a következő módon. Mindegyik kábelt elvezetjük a gyors csatlakozótól a megfelelő helyre, és 3-4-szer áttekerjük a fagerendán. A kívánt mélységre lógatjuk. A három izzó legyen eltérő magasságban. Egy-egy U-szög beütésével biztosíthatjuk, hogy a gerendára tekert vezetékek biztosan a helyükön maradjanak. Ehhez kábelkötegelővel tudjuk rögzíteni, így biztosan nem mozdul el. Végezetül szereljük rá a foglalatot, és csavarjuk be az izzókat.



Felhasznált anyagok és szerszámok: A fekete, fehér, szürke és fa felületek dominálnak a szobában. Eszerint válogattuk össze az alkotó elemeket. 1 db 60 cm-es 7x7 cm vastag faanyag; kb. 6-8 méter fekete villanyvezeték; 2 méter fekete műanyag lánc; 4 db kampós csavar; 3 db fekete foglalat; 3 db retro gömb led izzó; Wago (vezeték összekötő gyorscsatlakozó); kábelkötegelő; kábelcsatorna.



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Gerendából design lámpa Gerendából design lámpa Reviewed by Vágj Bele! on november 02, 2019 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.