Körtés galette | Tante Fanny

A galette (ejtsd: galett) egy olyan francia pite, amit bármivel meg lehet tölteni, mindenképpen finom lesz. A mi nagy kedvencünk a körtés vagy szilvás verzió, de őszibarackkal, nektarinnal, eperrel, almával vagy más gyümölccsel is telitalálat. A Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertésztából könnyedén, pár perc alatt elkészíthetjük. 

A Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertészta kerek formájának köszönhetően megfelelően illeszkedik a kerek sütőformába. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a tésztát a sütőpapírral együtt a sütőformába igazítsuk, ízlés szerint megrakjuk feltéttel, ráöntsük a tölteléket, megsüssük és élvezzük az ízeket. Vegán étrendhez is alkalmas. Nem tartalmaz laktózt, színezéket, keményített zsírokat, ízfokozót és tartósítószert.



Hozzávalók:
a tésztához: 1 db Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertészta
a töltelékhez: 5-6 db közepes méretű körte, 1 evőkanál barnacukor, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál keményítő, 1 egész tojás
A megadott mennyiség egy 28 cm-es galette-hez elegendő.


Elkészítés:
1. A körtét megmossuk és szeletekre vágjuk. (Ha igazán rusztikus desszertre vágyunk hagyjuk meg a körték kis szárát és így szeleteljük fel.) Keverjük össze a barna cukrot, a fahéjat és a keményítőt, majd forgassuk össze a körtével. 

2. A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra (légkeverésen 180°C-ra) előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és villával megszurkáljuk.

3. A tészta közepére pakoljuk a körtéket, de nem fedjük be teljesen a tésztát, 2-3 centit szabadon hagyunk a szélén. Ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre, majd a peremét megkenjük felvert tojással. Körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


A bejegyzés támogatója:



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Körtés galette | Tante Fanny Körtés galette | Tante Fanny Reviewed by Vágj Bele! on szeptember 27, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.