Mogyoróvajas szelet | MYPROTEIN

Egészséges desszerteket bemutató sorozatunk előző részében elkezdtük az ismerkedést a MYPROTEIN termékeivel, és bemutattuk az első nasit. Cikkünket IDE kattintva olvashatod el. A következő édességhez többek között a magas fehérjetartalmú protein csokoládét és a FlavDrops természetes ízesítő és édesítő aromát használtuk.


Hozzávalók:
az alaphoz: 50 g kókuszolaj, 200 g mogyoróvaj, 150 g zabkeksz, 6-8 csepp FlavDrops ízesítő és édesítő aroma (ízlés szerinti ízben), 25 g protein por (ízlés szerinti ízben), 
a bevonáshoz 150 g magas fehérjetartalmú protein csokoládé (étcsokis ízben)
A megadott mennyiség egy kb. 20 x 25 cm-es formához elegendő.

Elkészítés:
A kekszet konyhai aprítóba tesszük és enyhén felaprítjuk. Hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a mogyoróvajat, a protein port és a FlavDrops ízesítő és édesítő aromát, majd addig mixeljük, amíg teljesen összeáll. Az így kapott masszát frissen tartó fóliával kibélelt, körülbelül 20 x 25 centiméteres, lapos tepsibe/edénybe rakjuk, és erős kézmozdulatokkal addig nyomkodjuk, amíg egyenletes nem lesz a felülete.

A protein csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, lehűtjük, majd a mogyoróvajas massza felületére öntjük. Ezt követően a masszát hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 óráig állni hagyjuk. A lehűlt masszát éles késsel darabokra vágjuk és tálaljuk.



55% kakaó tartalom - magas fehérjetartalmú protein csokoládé
19 g tejsavó fehérje izolátumból származik a magas fehérjetartalom. Önmagában is segít az édesség utáni vágy csökkentésében és nem befolyásolja negatívan az egészséges étrendet. Süteményeknél a töltelékbe olvasztva, vagy bevonóként is tökéletesen alkalmazható.

Az egészséges desszertek készítése során az egyik legnagyobb kihívás a cukor elhagyása és helyettesítése. Ehhez praktikus segítséget nyújtanak a FlavDrops ízesítőcseppjei, amelyekkel természetes módon édesíthetünk. Ráadásul az izgalmas ízesítésekkel olyan természetes aromákat is vihetünk a nasikba mint az alma, áfonya, banán, marcipán, vanília és számos további variáció. Imádjuk a csomagolását, amelynek lecsavarható része egy pipettát tartalmaz. Ezzel könnyen és tisztán tudjuk adagolni a zéró kalóriatartalmú édesítőt.


A bejegyzés támogatója:


Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mogyoróvajas szelet | MYPROTEIN Mogyoróvajas szelet | MYPROTEIN Reviewed by Vágj Bele! on szeptember 11, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.