Egészséges desszerteket bemutató sorozatunk előző részében elkezdtük az ismerkedést a MYPROTEIN termékeivel, és bemutattuk az első nasit. Cikkünket IDE kattintva olvashatod el. A következő édességhez többek között a magas fehérjetartalmú protein csokoládét és a FlavDrops természetes ízesítő és édesítő aromát használtuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyhLosncsxDtTdScVrlYCM1iKeIBiDcDqxwWHwcMoznYVap0kSdTWE-RxU7-30-QBqYsdQNa2NA1QmUl_QEEAqWyPzPwPMZXuBMgHSsBQqacpCq70bRwn_yLwPnKzFQWHuexGhbwMg_TY/s16000/resize-0325.jpg)
Hozzávalók:
az alaphoz: 50 g kókuszolaj, 200 g mogyoróvaj, 150 g zabkeksz, 6-8 csepp FlavDrops ízesítő és édesítő aroma (ízlés szerinti ízben), 25 g protein por (ízlés szerinti ízben),
a bevonáshoz 150 g magas fehérjetartalmú protein csokoládé (étcsokis ízben)
A megadott mennyiség egy kb. 20 x 25 cm-es formához elegendő.
Elkészítés:
A kekszet konyhai aprítóba tesszük és enyhén felaprítjuk. Hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a mogyoróvajat, a protein port és a FlavDrops ízesítő és édesítő aromát, majd addig mixeljük, amíg teljesen összeáll. Az így kapott masszát frissen tartó fóliával kibélelt, körülbelül 20 x 25 centiméteres, lapos tepsibe/edénybe rakjuk, és erős kézmozdulatokkal addig nyomkodjuk, amíg egyenletes nem lesz a felülete.
A protein csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, lehűtjük, majd a mogyoróvajas massza felületére öntjük. Ezt követően a masszát hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 óráig állni hagyjuk. A lehűlt masszát éles késsel darabokra vágjuk és tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCuncNHgUPAXsXBEWF9zt7ZLL7lxFUIMCE4VMqIlY3Z4YB-QaacZR9BNZhz5-qzkk1mbgvsrGauRfjAA5yAkoSj5artpUG_3R4m_nER6DIuN9PB5WYMe1S92D3c0jSCNDPtXDTL8ODEAw/s16000/resize-0340.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy-Q7I3sh64naBaXI0p1V7zYSfkWmzHsABW4YFfjbDGUzqhZKrLKgophsZkRp1eOhSenAOdY18XFGuAlRl9jgXoaR2o-L1A25W5mBFN4qB5cb8iUVB0q4EXS_CpLACUg6_bGpkvegOS98/s16000/resize-0369.jpg)
55% kakaó tartalom - magas fehérjetartalmú protein csokoládé
19 g tejsavó fehérje izolátumból származik a magas fehérjetartalom. Önmagában is segít az édesség utáni vágy csökkentésében és nem befolyásolja negatívan az egészséges étrendet. Süteményeknél a töltelékbe olvasztva, vagy bevonóként is tökéletesen alkalmazható.
Az egészséges desszertek készítése során az egyik legnagyobb kihívás a cukor elhagyása és helyettesítése. Ehhez praktikus segítséget nyújtanak a FlavDrops ízesítőcseppjei, amelyekkel természetes módon édesíthetünk. Ráadásul az izgalmas ízesítésekkel olyan természetes aromákat is vihetünk a nasikba mint az alma, áfonya, banán, marcipán, vanília és számos további variáció. Imádjuk a csomagolását, amelynek lecsavarható része egy pipettát tartalmaz. Ezzel könnyen és tisztán tudjuk adagolni a zéró kalóriatartalmú édesítőt.
A bejegyzés támogatója:
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!