Piña Colada torta

10 emberből 7 szinte biztos, hogy fejből tudja a Piña Colada koktél összetevőit, még akkor is ha, sosem szürcsölte egy bárpultnak támaszkodva.

A Piña Colada egy igazi klasszikus trópusi koktél, amelyben a rum, a kókusz és az ananász ízei keverednek tökéletes harmóniában. De mi történik akkor, ha mindez egy fenséges tortában jelenik meg, hiszen ki ne szeretné a kókuszt és az ananászt együtt?


Hozzávalók:
a piskótához: 2 db tojás, 50 dkg nádcukor, 3 dkg kókuszreszelék, 15 dkg liszt, 0,75 dl olaj, 0,75 dl tej, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, vaníliakivonat

a fehércsokis kókuszkrémhez: 30 dkg fehércsokoládé 20 dkg habtejszín (szobahőmérsékletű), 20 dkg habtejszín (hideg), 50 dkg mascarpone, 3 dkg porcukor, 13 dkg kókuszreszelék, vaníliakivonat, 1 doboz ananászkonzerv
A megadott mennyiség egy 16-18 cm-es tortához elegendő.

Elkészítés:
1. A fehércsokis kókuszkrémhez a szobahőmérsékletű tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított fehércsokira öntjük, majd 1-2 perc múlva teljesen simára keverjük, és pár órára behűtjük.

2. Amíg hűl a fehércsoki ganache alap, megsütjük a kókuszos piskótát. A fehérjéből 10 dkg nádcukorral habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a többi cukorral (40 dkg) és a vaníliakivonattal, majd hozzákeverjük a folyadékokat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és habverővel eldolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy 16-18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, majd beleszedjük a masszát. 175°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát fejjel lefelé rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 lapba vágjuk.

3. Befejezzük a fehércsokis kókuszkrémet. Ehhez a mascarponét a hideg habtejszínnel, a porcukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd több részletben a fehércsoki ganachehoz keverjük. A krémből kb. 25 grammot félreteszünk a torta körbekenéséhez, a többihez pedig hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

4. A piskótát a fehércsokis kókuszkrémmel, és a kis darabokra vágott ananásszal rétegezzük. A torta tetejére kókuszkrém kerül, míg a külsejére a félrerakott kókuszmentes fehércsokis krém. A torta oldalát ízlés szerinti lehúzzuk, így lesz naked cake (pucér torta.) A betöltött tortát hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.

5. A kész tortát a habcsóknyalókákkal és a virággal díszítjük.



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Piña Colada torta Piña Colada torta Reviewed by Vágj Bele! on október 31, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.