Mámoros sütemények Fütyülős termékekkel

A sokak által ismert és kedvelt, tradicionális Fütyülős márka az elmúlt pár évben teljes átalakuláson esett át. Megőrizte a múlt értékeit és hagyományait, de lépést tartva a modernkor elvárásaival, megfiatalodott és termékcsaláddá bővült. A megszokott ízek mellett megszülettek a mézes ízek is, melyeket zamatos akácméz tesz még selymesebbé. A Fütyülős nem csak a pohárban mutat jól, kretívan akár egy-egy süti receptbe is felhasználható.


Fütyülős Csokis Mogyoró Likőr
A Fütyülős Csokis Mogyoró Likőr egy igazi különlegesség, amely a selymes csokoládé és a pirított mogyoró tökéletes harmóniájával teremt ellenálhatatlan illat és ízélményt!

Mézeskalácsos-csokoládés pite


Hozzávalók:
a tésztához: 24 dkg liszt, 4 dkg őrölt mandula, 12 dkg hideg vaj, 8 dkg porcukor, 1 db tojás, csipet só, fűszerek ízlés szerint (őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt szerecsendió, őrölt ánizs, őrölt gyömbér, citrom- és narancshéj)
a krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 2 dl habtejszín, 8 dkg vaj, 2-3 evőkanál Fütyülős Csokis Mogyoró Likőr
A megadott mennyiség 22 cm átmérőjű piteformához elegendő.


Elkészítés:
1. A tészta száraz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.

3. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.

4. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a Fütyülős Csokis Mogyoró Likőrt, majd ezekkel is elkeverjük.

5. A kihűlt tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára tálalás előtt.


Fütyülős Feketecseresznye Likőr Mézzel
A Mézes Ágyas Feketecseresznye egy bíborvörös színű, karakteres zamatú ital, melynek inspiráló illatát és intenzív ízét a feketecseresznye és a méz együttese adja.

Cseresznyés-fehércsokis tarte


Hozzávalók:
a tésztához: 24 dkg liszt, 4 dkg őrölt mandula, 12 dkg hideg vaj, 8 dkg porcukor, 1 db tojás, csipet só, 2 teáskanál reszelt citromhéj
a gyümölcsös részhez: 15 dkg fekte cseresznye (magozott, friss vagy fagyasztott), 2-3 evőkanál víz, 4-5 evőkanál cukor, 3 db lapzselatin, 2-3 evőkanál Fütyülős Feketecseresznye Likőr Mézzel
a krémhez: 20 dkg fehércsokoládé, 2 dl habtejszín
A megadott mennyiség 8 db tarteformához elegendő.


Elkészítés:
1. A tészta száraz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.

3. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.

4. Közben elkészítjük a gyümölcsös részt. A cseresznyét, a vízzel és a cukorral közepes lángon 5-8 percig pároljuk. Ha elérte a kellő puhaságot botmixerrel pürésítjük. A lapzselatint 1-2 percre hideg vízbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a cseresznye püréhez és alaposan eldolgozzuk benne. Végezetül hozzáadjuk a Fütyülős Feketecseresznye Likőrt Mézzel.

5. A kihűlt tésztáról eltávolítjuk a tartekeretet és mindegyikbe 2-3 evőkanálnyi cseresznyés pürét kanalazunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

6. A fehércsokis krémhez a tejszínt felmelegítjük, a csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tarteokat megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt cukorba forgatott fekete cseresznyével (vagy annak híján piros ribizlivel 😉) díszítjük.


Fütyülős Kékáfonya Likőr Mézzel
A Fütyülős Mézes Kékáfonya zamatát a kékáfonya jellegzetes fanyar íze és illata és a méz lágy ízének harmóniája adja.

Áfonyás tarte


Hozzávalók:
a tésztához: 24 dkg liszt, 4 dkg őrölt mandula, 12 dkg hideg vaj, 8 dkg porcukor, 1 db tojás, csipet só, 2 teáskanál reszelt citromhéj
a krémhez: 15 dkg fehércsokoládé, 6 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), 4 dkg habtejszín, 2-3 evőkanál Fütyülős Kékáfonya Likőr Mézzel
A megadott mennyiség 8 db tarteformához elegendő.


Elkészítés:
1. A tészta száraz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.

3. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.

4. Közben elkészítjük az áfonyás-csokis krémet, amihez a tejszínt és az áfonyát felmelegítjük, a csokoládéra öntjük. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a Fütyülős Kékáfonya Likőrt Mézzel, majd egy szitán átpasszírozzuk.

5. A kihűlt tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük az áfonyás-csokis krémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára tálalás előtt.


A bejegyzés támogatója:




Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Mámoros sütemények Fütyülős termékekkel Mámoros sütemények Fütyülős termékekkel Reviewed by Vágj Bele! on november 27, 2021 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.