Paradicsomos-spenótos-sonkás quiche

A quiche (ejtsd: kis) a francia konyha egyik alapétele. A legegyszerűbb verzió is isteni finom. Variációs lehetőségeinek száma korlátlan. Bármikor fogyasztható és egy kis gyakorlattal elkészíteni sem ördöngősség.

A Tante Fanny Friss omlós quiche és linzertészta kerek formájának köszönhetően megfelelően illeszkedik a kerek sütőformába. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a tésztát a sütőpapírral együtt a sütőformába igazítsuk, ízlés szerint megrakjuk feltéttel, ráöntsük a tölteléket, megsüssük és élvezzük az ízeket. A siker garantált! Vegán étrendhez is alkalmas. Nem tartalmaz laktózt, színezéket, keményített zsírokat, ízfokozót és tartósítószert.


Hozzávalók:
a töltelékhez: 4 nagy marék színes koktélparadicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál méz, 4 nagy marék friss spenót, 1 marék friss bazsalikomlevél apróra vágva, 5 dkg reszelt parmezán, só és bors ízlés szerint
A megadott mennyiség egy 28 cm-es formához elegendő.


Elkészítés:
1. A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tapadásmentes kerek piteformába helyezzük. A kilógó tésztát levágjuk, majd a formába igazítjuk.

2. A tésztát először 15 percig vakon sütjük. Ehhez a tésztalapra sütőpapírt helyezünk, és ezt lesúlyozzuk babbal, rizzsel, vagy speciálisan erre a célra készített kerámia golyókkal.

3. Közben kis kockákra vágjuk a hagymát és aranybarnára pirítjuk a mézzel. A tojásokat alaposan összekeverjük a tejszínnel, a bazsalikom levéllel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

4. Az elősütést követően kivesszük a tésztát a sütőből, eltávolítjuk a nehezéket és óvatosan eloszlatjuk az alján a mézes hagymát. Erre kerül rá a reszelt parmezán, a spenót, majd a félbevágott paradicsomok (mutatósabb, ha felfelé néznek a vágott részek) és a sonkát is közéjük rendezzük. Végezetül meglocsoljuk a tojásos tejszínes keverékkel. Ismét sütjük, kb. 30-35 percig, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.


A bejegyzés támogatója:



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Paradicsomos-spenótos-sonkás quiche Paradicsomos-spenótos-sonkás quiche Reviewed by Vágj Bele! on október 19, 2021 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.