Home office menza - Mit főzzünk otthon?

Biztosan sokan járunk most hasonló cipőben. Néhány napja áttértünk az otthoni munkavégzésre, és csak a legindokoltabb esetben hagyjuk el a lakást. A bevásárlásokat is lecsökkentettük a lehető legritkább alkalmakra. Az étkezést saját készítésű ételekkel oldjuk meg. Ez nem újdonság számunkra, hiszen eddig is többnyire otthon főzött ebédet csomagoltunk a munkába. A lakásban töltött időszak napirendjének monotonitását jól megtöri egy gyors sütés-főzés, akár csak egy-egy egyszerű kaja összedobása. A külső impulzusok viszont ritkábbak. Így jól jön minden ötlet arra, hogy mit is készítsünk.


Az eddig megszokottakkal ellentétben most nem főzünk előre több napra való adagot. Jól esik a változatosság, és van idő többféle ételt is elkészíteni. Ügyes bevásárlással szerencsére sokféle alapanyagot tudunk otthon tartani, így az nem szűkíti le túlzottan a lehetőségeket. Főleg a könnyen összedobható ebédek és vacsorák kerülnek ilyenkor terítékre.

Kerítsünk sort olyan ételekre, amit már régen ettünk! Biztosan Nektek is van olyan kedvencetek, amit általában nem választotok a menzán, vagy az ételrendelésnél. Pedig szeretitek és évek óta nem ettetek ilyet. Itt az idő, hogy elkészítsétek valamelyik nap! Egy tejberizs, esetleg rizsfelfújt, nudli, császármorzsa biztosan terítékre kerül nálunk a következő időszakban.



Próbáljatok ki új dolgokat! Vannak olyan ételek, amikről olvastatok az interneten, vagy a kedvenc magazinotokban? „De jól néz ki! Egyszer ezt kipróbálom!” Számtalanszor hangzott el ez a felkiáltás. Aztán végül feledésbe merült az ötlet, vagy éppen nem volt alkalom beiktatni a rohanó mindennapokban az érdekes újdonságot. Pedig a legtöbbet egyszerű összedobni, és nem is igényel speciális alapanyagot. Listánkra így került fel a shaksuka, amely egy izraeli lecsóféleség és a vajas lencse indiai változata.


Variáljuk a tésztaételeket! Hetente jöhet egy finom pasta. Rengeteg zseniális, gyorsan és kevés hozzávalóból összedobható tésztaétel létezik. Akár rögtönözhetünk is! Amíg a víz felforr és a tészta megfő, addig egy serpenyőben elkészíthetjük az otthon található alapanyagokból a feltétet. Használhatunk vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomszószt vagy friss paradicsomot. Jó szolgálatot tesz a készen vásárolt pesto is. A különféle olajos halkonzerveket is bevethetjük, vagy használhatunk füstölt halat. Az apróra vágott csirkemell pillanatok alatt elkészül, és tejszínnel isteni tésztaétel varázsolható belőle. Bármelyik variációt tökéletesebbé tehetjük a kedvenc sajtunkkal, amit akár rá is piríthatunk a sütő grill fokozatán.



Praktikusak a rakott ételek. Home office közben pihenést tartva előkészíthetjük a különféle tepsis rakott ételek hozzávalóit. Aztán egy Skype megbeszélés, és az e-mailek megválaszolása közben készre sül mindenféle beavatkozás nélkül. A klasszikus rakott krumpli jó ötlet. Különféle - akár fagyasztott - zöldségekkel készíthetünk húsmentes tepsis finomságokat tejszínnel nyakon öntve. A zöldbab, karfiol, brokkoli, cukkini, gomba mind remek hozzávaló. A rizs, darált hús, zöldség, tejföl kombináció is nyerő lehet.


Mit együnk kenyér helyett? Úgy döntöttünk, hogy nem megyünk boltba friss pékáruért hetente több alkalommal. Pedig a reggelihez és a vacsorához többnyire szükség van rá. Mivel élesztő a napokban nem mindig kapható, elkezdünk gondolkodni alternatívákon. Kalandvágyból kovászt készítettünk, amiből életünkben először házi kenyeret sütünk. Ezen kívül szeretnénk kipróbálni az olaszok focaccia-ját. Tervezünk scone sütést is, ami az angolok pogácsához hasonlító péksüteménye. Zsemle helyett is jó alternatíva. Ráadásul ezek sütőporral is elkészíthetők. Korábbi kedvencünk, a régimódi krumplilángos többször is előkerül majd. A receptért kattintsatok IDE. Tortilla helyett tekerünk majd bele mindenfélét ebédre, amolyan falusi „wrap” módján a nagyvárosban.


Nektek hogyan változtak meg a főzési szokásaitok a kényszerű otthonlét alatt? Vannak olyan ételek, amelyeket nem szoktatok készíteni, de most terítékre kerültek? Ha van kedvetek, osszátok meg a Facebook oldalunkon hozzászólásban a cikk alatt!

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Képek forrása: saját fotó és www.pixabay.com


Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Home office menza - Mit főzzünk otthon? Home office menza - Mit főzzünk otthon? Reviewed by Vágj Bele! on március 22, 2020 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.