Egy békebeli finomságot hoztunk, amit a nagymamáink gyakran készítettek. A krumplilángost régen a szegény emberek eledelének is nevezték, hiszen elkészítéséhez csak krumplira és lisztre volt szükség. Legegyszerűbben magában vagy tejföllel fogyasztották. Egyes tájegységeken szilvalekvárral megkenve ették, ha igazán bevállalós vagy, nem hagyod ki Te sem! :)
Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 2 evőkanál liba- vagy kacsa zsír, 15 dkg liszt, só ízlés szerint
A megadott mennyiség 4 személyre elegendő.
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen krumplinyomón áttörjük.
2. Pár percig hűlni hagyjuk, míg langyos nem lesz - sózzuk, hozzáadjuk a zsírt, majd a lisztet, és összegyúrjuk. (A liszt mennyisége függhet attól, hogy milyen minőségű a burgonya.)
3. Lisztezett deszkára tesszük, majd golflabda méretű adagokra szaggatjuk. Sodrófával vékony kör alakúra nyújtjuk.
4. Zsírral kikent teflon serpenyőbe tesszük, majd oldalanként 4-5 percig sütjük, de közben nézzük, meg ne égjen. Újhagymás vagy snidlinges tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!