Csokoládés tarte

A csokis sütik mindig a legjobb választásnak bizonyulnak abban az esetben, ha egy vendégsereg érkezik hozzánk. Ennél a desszertnél az omlós tészta és a tejszínes étcsokoládékrém gondoskodik a sikerről, amit a friss gyümölcs koronáz meg a tetején.


Hozzávalók:
a tésztához: 7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 4 dkg búzaliszt, 2,5 dkg darált mandula, 4 dkg eritrit, csipet só, 7 dkg vaj, 1 egész tojás
a csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, 8 dkg vaj, 4 dkg eritrit
a tetejére: friss gyümölcs ízlés szerint (eper, áfonya, málna, szeder, meggy, cseresznye, ribizli, stb.)
A megadott mennyiség 22 cm átmérőjű piteformához vagy 8 db kisméretű tarteformához elegendő.


Elkészítés:
1. A tésztához a liszteket, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a sütőkeretet. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.

4. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az édesítőszert, majd ezekkel is elkeverjük.

5. A kihűlt tarte tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt friss gyümölccsel díszítjük.



Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Csokoládés tarte Csokoládés tarte Reviewed by Vágj Bele! on június 24, 2021 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.