Szürke és pasztell

Amikor sorra került az előszoba felfrissítése, akkor a lakás többi részén már kialakult egy könnyen tovább vihető stílus. Fehér és szürke árnyalatok alkották az alapot. Minden helyiségbe becsempésztünk egy-egy karakteresebb színt is, hogy ne legyen túl steril az összkép. A hálószobába a kékes-zöld árnyalat került be. A hálószoba tervezéséről szóló cikket ITT, a felújításról szóló cikkeinket ITT, ITT és ITT olvashatjátok el. A konyhában a bordó szín kapott helyet. A tervezési fázisról szóló cikkünket ITT, az apró részletekről szóló cikkeket pedig ITT és ITT találjátok.


Az előszobánál szerettünk volna kipróbálni egy pasztell árnyalatot. A rózsaszín először merész választás volt. Elsőre mindenkinek az egyszarvúk által őrzött kislány szobák világa jut eszébe róla. Pedig egy visszafogott, púderesebb árnyalata egészen vagányul tud mutatni szürkével kiegészítve.

A jól bevált Sniezka Satynowa latexfesték palettáján találtuk meg a kívánt árnyalatot. Úgy döntöttünk, hogy az egyik kisebb falat festjük erre, a többi fal pedig fehér lesz.
   

Szintén használtuk már az Ugepa cég tapétáit. A kollekciójukban bukkantunk rá egy letisztult geometrikus mintájú darabra. Több féle árnyalatú szürke háromszögek alkotják a mintát, amelyek között néhány halvány rózsaszín is szerepel. Emiatt tökéletesnek találtuk. A fördőszoba felé található egy magas és íves átjáró. Annak a belső oldalára került fel. Remekül feldobja a teret, és eltünteti a fal hibáit.


A boltívvel kapcsolatban szerettünk volna még megoldani egy problémát a felújítás során. A peremére kerestünk lezárásként egy egyszerű stukkót. Nem volt egyszerű, mivel íves felületről van szó. Az ANRO épületdíszítés webáruházában találtunk ívelhető díszléceket. Ez zseniális találmány. Boltívekhez és oszlopokhoz használható. XPS anyagból gyártják, ami könnyen hajlik, így felveszi az íves felület formáját.

A lakás többi részéhez hasonlóan itt is világosszürkére festettük az ajtókat. A fehér falak a pasztell árnyalatokkal világossá és tágassá tették a teret. A felújítás megkoronázásaként új lámpákat függesztettünk be, amelyeknek a formája harmonizál a tapéta mintájával.


A felújítás során használt anyagok:
falfesték: Sniezka Satynowa (színkód: 506) és Dulux Classic White
ajtófesték: OBI 2 az 1-ben vízbázisú zománcfesték (világosszürke)
díszléc: ANRO íves díszléc


Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Szürke és pasztell Szürke és pasztell Reviewed by Vágj Bele! on június 20, 2021 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.